Hírek
Megújuló látogatási rendünk

Megújuló látogatási rendünk

Augusztus utolsó napjától módosul látogatási rendünk.

Hírek | 2021. szeptember 01. 15:44

Tisztelt Hozzátartozók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrás Miniszter 15/2021. (VIII.25.) számú egyedi utasításában ágazati szakmai irányítási jogkörében eljárva az egészségügyi intézmények látogatási rendjét 2021. augusztus 26. napjától az alábbiak szerint módosította:

  • Főszabály szerint egy beteg naponta egy fő nagykorú látogatót fogadhat a főépületben, legfeljebb 60 perces időtartamra.
  • A főszabály alóli kivételt képez, ha a betegnél 18 éves kor alatti látogató kíván látogatást tenni, ugyanis ekkor a látogatók száma – a 18 év alatti személyt is figyelembevéve – egyidejűleg legfeljebb három fő lehet.

A látogatónak, ahhoz, hogy a meglátogatni kívánt beteghez bemenjen érvényes hatósági védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszttel kell rendelkeznie, amely alól kizárólag a 16 év alatti, felnőtt kísérővel érkező látogatók képeznek kivételt.

Azon betegek, akiknél SARS-CoV-2 fertőzés igazolódik – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény kapcsolattartás jogára vonatkozó rendelkezésein túl – nem látogathatók.

Kérem a fentiekben foglaltak szíves betartását és figyelembevételét a látogatások időzítésekor!

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket köszönjük!

 Visegrád, 2021. augusztus 31.

 

Dr. Óváry Csaba PhD, MSc
főigazgató